Bli bedre til å spille golf

golfing-01

 

Tidsklemma er ofte den vanligste grunnen til at folk flest gir opp golf. Sporten tar mye tid, både å spille, men også treningen krever sitt. Som alt annet krever også golf mye trening for å bli bedre. Flere timer hver eneste vinter må til før man slippes ut på banene til neste vår. En undersøkelse gjort av Norsk Golf i 2014 viste at folk flest faktisk aldri trener utenom banespill. For å bli bedre i golf er dette altfor lite.

 

En gang i måneden

Med trening mener man i denne sammenhengen alt golfspill utenom banespillet. Kun halvparten av alle golfspillere i Norge trener mer enn en gang i måneden. Det betyr at det er mange golfkøller som ligger lagret i kjellere og garasjer om vinteren. Mange gir opp fordi man ikke opplever fremgang i spillet sitt, og derfor mister de motivasjonen. Det er en ganske naturlig reaksjon, men som vi vet – ingenting kommer av seg selv. Det å bruke 30 minutter på trening nå og da kan bli mange timer til sammen i løpet av en sesong. Er man samtidig effektiv, så kan man altså oppleve fremgang ved god planlegging. Den kjente tidsklemma skal derfor ikke være en unnskyldning. Prestasjon og motivasjon henger sammen, og har man begge deler kommer også den ekte golfgleden.

 

Fokuser på læring i starten

Alle golfklubber har stort sett ansatt proffer ved banen som man kan bestille timer hos. Dette er et unikt tilbud man absolutt bør benytte seg av. Spesielt sliter mange med utslagene, og når man klarer å få det første slaget langt, da hjelper det også på motivasjonen på de neste slagene. Å investere penger i en god opplæring er derfor alfa omega, i stedet for å bruke mye penger på dyrt utstyr de første par sesongene som golfspiller. I undersøkelsen fra 2014 svarte hele 98 prosent at de ønsket å bli bedre.

 

Riktig teknikk

Den gode nyheten for de som sliter, er at man ved litt ekstra trening raskt går ned i handicap. En på HC 30 vil kun etter noen uker ligge på 18, men det er herfra og ned som krever sitt. Dette er fordi man må ha riktig teknikk for å komme seg ytterligere nedover rangstigen. Teknikktrening er en tålmodighetsprøve, men når man har Suzann Pettersen i bakhodet og vet at hun står 10-12 timer hver eneste dag og repeterer på akkurat det samme, så er ikke 30 minutter eller en time noen sak. Lek og moro må også være i fokus når man spiller golf. Dette merker man når man spiller golf. Stemningen på de norske golfbanene er mer avslappet enn før – og det er slik det skal være.