Kostbart golfutstyr

golfing-04

 

Skal man ha det samme utstyret som proffene, så blir selvfølgelig golfutstyr dyrt. Men, det finnes gode produkter som ikke koster all verden også. Golfsesongen varer lengre og lengre for nordmenn flest. Mange baner holder åpent sent på høsten og åpner rekordtidlig på våren, samtidig som mange nordmenn også foretrekker å spille golf i varmere strøk hver eneste sommer. Spiller man mye og har ambisjoner, er godt utstyr et must, men for alle andre som har golf som en hobby trenger man ikke å grave altfor langt ned i lommeboka. Man kan rett og slett gå for å finne rimeligere produkter.

 

Test utstyret først

Skal man ut og kjøpe nytt golfutstyr, uansett hvordan ferdighetene dine er, så er det veldig smart å teste utstyret først. Dette er absolutt den beste måten å finne det beste utstyret på, og det som passer ditt behov. For eksempel er det utrolig mange som spiller med køller som ikke har tilpasset lengde etter din egen kroppsform, og dette blir sett på som ren slurving da du kjøpte utstyret. Også i golfutstyr har utviklingen gått utrolig raskt på lik linje med teknologi og annet avansert utstyr. Kjøpte du nye køller for to år siden uten å teste dem først, fikk du kanskje noe å tenke på?

 

Du blir ikke bedre av dyrere utstyr

Er du god i golf vil et dyrt utstyr få deg ennå bedre, men det er ikke slik at dyrt utstyr hjelper deg om du faktisk slår dårlig. Godt utstyr vil få ballen lenger i et godt slag, og det er en vesentlig forskjell. Derfor bør teknikken sitte, og tilbakemeldingene fra en proff være gode før du investerer i det aller dyreste utstyret. Men, som alt annet, godt utstyr hjelper jo på motivasjonen.

 

Er du nybegynner?

Mange vegrer seg for å begynne med golf nettopp fordi utstyret er dyrt. Et godt tips da er å låne utstyr i starten. Enten av noen du kjenner som spiller golf selv, men flere golfklubber leier ut et brukbart golfsett. Før var det å få green card ganske strengt, men nå har også reglene for når du får lov til å gå din første runde golf endret seg, og reglene er formidlet. Å kjøpe utstyr for flere tusen kroner før du vet at dette er noe du ønsker å bruke tid på er jo tull. Har du allikevel bestemt deg, så er bare å klinke til, men ikke kjøp det aller dyreste utstyret med en gang. De dyreste køllene er for de som har spilt en stund og ønsker det vi kaller å forme et slag. Hvis du engang ikke vet hva dette utrykket er, så gå for en startpakke den første sesongen. Et godt alternativ er faktisk å kjøpe det man kaller for et halvsett.

 

Dyrt utstyr vs. opplæring

Den første nybegynnerfeilen i golf er at man bruker mer penger på utstyr enn man gjør på opplæring. Det å få en god opplæring av en god golfspiller i starten kan være grunnleggende for hvor raskt du blir god. Rådet er derfor å bruke mer penger på opplæring enn utstyret den første og kanskje også den andre sesongen av karrieren din.

Før var golf en sport kun for de rike, men ettersom golf har blitt billigere, og nordmenn stort sett har fått bedre råd, har golf blitt en folkesport. Selvfølgelig er fortsatt golfutstyr kostbart, men det er også alpinutstyr, sykler, og alt annet man ønsker å holde på med. Og kvalitet betaler man for. Det man må spørre seg selv er hvilke ambisjonsnivå man har. Når dette skrives er snart den norske golfsesongen snart over, men inne i de mange innendørs golf-hallene trenes det iherdig til neste år.